Kategória: Interiér

Jedáleň je zvláštne miesto, kde konzumujeme jedlá s blízkymi, oslavujeme, ponúkame hostí obľúbeným koláčom. Tu si tiež vychutnávame rannú kávu a niekedy pracujeme. Kľúčovým prvkom výzdoby jedálne je stôl. Aj ten najmenší model sa dokonale hodí na každodenné použitie a na sviatky. Nie vždy máme možnosť umiestniť do jedálenského kútika veľký stôl, čo však neznamená, že by sme sa ho mali úplne vzdať. V internetovom obchode Mebline.sk nájdete kompaktné modely, ktoré sa zmestia takmer všade – v malej obývačke, pri malom kuchynskom kútiku alebo v tridsaťmetrovej garsonke. Pozývame vás na zoznámenie sa s našimi návrhmi!

Jednoduchý a elegantný stôl MODENA

Tento stredne veľký model pôsobí mimoriadne ľahko a hodí sa do každého typu aranžmánu. Po rozložení má dĺžku 200 cm. Doska a nohy sú vyrobené z bukového dreva, čo prispieva k vysokým estetickým a úžitkovým vlastnostiam. Dostupné sú rôzne farebné prevedenia stola, vrátane bielej, rôznych odtieňov dubu a orecha. Nábytok MODENA je poriadne spracovaný s dôrazom na najmenšie detaily, povrch je upravený vodným lakom. Hodí sa tak do moderného, ako aj klasického aranžmánu.

Stôl MODENA 2

Pevný stôl na kovových nohách

Stoly a stolíky s kovovým rámom alebo s pevnými nohami z práškovo lakovaného kovu sa už niekoľko rokov tešia neustálej popularite. Nachádzajú využitie v obytných aj kancelárskych priestoroch. Skvele sa hodia do moderných aranžmánov, vrátane industriálnych a škandinávskych štýlov. Jednou z ponúk nášho internetového obchodu Mebline.sk je stôl KVEL s kovovými nohami a doskou v odtieni dubu. Nábytok je vyrobený z kvalitnej laminovanej dosky. K dispozícii je aj v bielej verzii. V kolekcii KVEL nájdete modely rôznych veľkostí, čo vám umožní optimálne zariadiť jedálenský kút.

Stôl KVEL 138x67 dub artisan

Na čo si dať pozor pri výbere stola do jedálne?

V prvom rade na jeho umiestnenie. Stôl môže byť v samostatnej jedálni, v kuchyni alebo v obývačke. V súčasnosti najčastejšie nachádza svoje miesto na hranici zóny oddychu a kuchyne, symbolicky oddeľujúc jednu časť od druhej. Ak máte malý priestor, stavte na rozkladací stôl. Na každodenné použitie ušetríte miesto v dennej zóne a keď usporiadate väčšiu oslavu, jednoducho predĺžite dosku a pohodlne usadíte všetkých hostí.

Ideálny stôl by mal byť prispôsobený zvyšku miestnosti štýlom a farebnosťou. Pamätajte na zachovanie jednotného výzdobu bytu – najmä keď zariadite otvorenú dennú zónu s jedálenským kútikom. Veľký, nerozkladací stôl sa skôr nehodí do malej garsonky, preto pri obmedzenom priestore stavte na menší model, ktorý nebude priťažovať výzdobu.

Dbajte na doplnky

Jedáleň, rovnako ako obývačka, plní reprezentatívnu funkciu. Tu prijímame hostí, trávime sviatky s rodinou, organizujeme komorné oslavy. Preto stojí za to dbať nielen na vysoko kvalitný nábytok, ale aj na doplnky a dekoratívne prvky, ktoré zdôraznia charakter aranžmánu.

Jedálenský kútik by mal byť primerane osvetlený. Nad stôl môžete nainštalovať 2-3 lampy. Dbajte aj o príjemnú atmosféru, ktorú vytvoríte rýchlo umiestnením dekoratívneho svietnika na dosku stola.

Prispôsobte stoličky. Obrovský výber modelov nájdete na Mebline.sk. Ponúkame nadčasové drevené stoličky, z plastu alebo kovu. Môžete sa rozhodnúť aj pre elegantnú lavicu, ktorá sa hodí nielen do rustikálnych aranžmánov. Zaujímavo vyzerá aj jedálenský mix, teda rôzne typy stoličiek prispôsobené k stolu.

Vyberte si elegantné textílie – obrus, behúň, koberec. Tieto prvky dodajú interiéru útulnosť a zdôraznia jedinečný charakter miestnosti.

Rozmanitý výber stolov a súprav so stoličkami nájdete v dôveryhodnom internetovom obchode Mebline.sk. Ponúkame pohodlný predaj na splátky, vďaka ktorému nemusíte odkladať svoje sny o krásnej jedálni. V našich kolekciách nájdete nábytok do jedálne od renomovaných výrobcov, ktorí, rovnako ako my, kladú dôraz na vysokú kvalitu spojenú s konkurencieschopnou cenou. Srdečne vás pozývame!