Kategória: Interiér

Plánujete renováciu obývacej izby? Alebo možno chcete len osviežiť zariadenie výmenou starej pohovky za novú? Ste na správnom mieste! Mebline.sk je miesto, kde nájdete obrovské množstvo inšpirácií pre každý rozpočet. Niekedy stačí malá zmena, aby sa zmenil charakter interiéru. V tomto článku predstavujeme unikátny nábytok na odpočinok, ako aj komody, vitríny a konferenčné stolíky, s ktorými zariadite útulný a zároveň elegantný obývací priestor pre celú rodinu. Pozývame vás na čítanie!

Elegantný kútik na odpočinok v obývačke

V poslednej dobe sú veľmi populárne mäkké sedacie súpravy s oblejšími, plastickými tvarmi. Hladké kontúry, čalúnené tkaniny v prírodných farbách, prírodné materiály – všetko toto nájdeme v znovuobjavenom prúde organického modernizmu. Odkiaľ pochádza a ako ho používať? Príroda fascinovala architektov a umelcov po stáročia. V prvej polovici 20. storočia sa začali realizovať odvážne projekty budov s oblými tvarmi. Ako príklad môžeme uviesť budovu Guggenheimovho múzea v New Yorku, postavenú v 50. rokoch minulého storočia americkým architektom Frankom Lloydom Wrightom. S postupom času sa organický modernizmus dostal do obývačiek a objavil sa v interiéroch v podobe unikátneho nábytku a doplnkov (vlajkovým produktom toho obdobia je dodnes vyrábaná váza Savoy podľa návrhu Aalta).

Sofy, kreslá a stoličky s oblými tvarmi sú čoraz obľúbenejšie. Možno je to vďaka silne zakorenenému eko prúdu, ktorý je poctou prírode. V súčasnosti uprednostňujeme ekologické riešenia interiérov viac ako pred 15-20 rokmi. Výrobcovia nábytku vychádzajú v ústrety očakávaniam moderného používateľa a realizujú premyslené projekty, ktoré sú v súlade so súčasnými eko trendmi.

 

Nadčasová pohovka OSLO

Pohovka OSLO je ten druh nábytku, ktorý vyzerá skvele aj po rokoch. Prakticky nepodlieha dočasným módnym trendom – vďaka nadčasovému dizajnu. Štýlové podušky na opierkach, drevené nožičky a jednoduché tvary zapadnú do interiéru v škandinávskom aj klasickom štýle. Pohovka s funkciou spania a úložným priestorom na posteľnú bielizeň je ideálnym riešením do obývacej izby, ktorá slúži aj ako spálňa. Pohovka OSLO je dostupná v niekoľkých farebných variantoch, čo uľahčuje jej prispôsobenie výzdobe miestnosti. Odolný čalúnený materiál Estetiv je odolný proti opotrebeniu a znečisteniu. Vďaka tomu si dlhodobo udrží skvelý vzhľad.

Pohovka OSLO kronos 27

Nábytok na kovových nohách do obývačky

Charakteristickým znakom nábytku NUBIA sú frézované predné panely a jednoduché, geometrické tvary skriniek na vysokých kovových nohách. Jednotlivé prvky sú veľmi praktické, čo umožňuje ľahko zariadiť takmer akýkoľvek priestor. Súprava obsahuje dve komody (vrátane jednej pod televízor), dve police a konferenčný stolík s policami pod doskou. Elegantná čierna farba bola kombinovaná s nohami a úchytkami v odtieni zlatého béžu. Nábytok bude fantasticky vyzerať v obývačke inšpirovanej štýlom modern classic. Skrinky majú systém push to open a ponúkajú veľa úložného priestoru. Súprava NUBIA je tiež dostupná v jemnej farbe kašmíru.

Čierny nábytok do obývačky NUBIA

Nábytok SOLER – prineste farbu do obývačky!

Ceníte si luxusné interiéry, v ktorých hlavnú úlohu hrajú štýlové kúsky nábytku upútajúce pozornosť odvážnou farebnosťou? Kolekcia SOLER by vás mohla zaujať. Luxusná zelená farba bola zvýraznená zlatými doplnkami v podobe vysokých, štíhlych nôh a jemných úchytiek. Súprava pozostáva z dvoch presklených vitrín s možnosťou inštalácie LED osvetlenia, RTV komody, nástennej police a konferenčného stolíka s ďalším úložným priestorom pod doskou. Celok je vyrobený z odolnej laminovanej dosky. V kolekcii SOLER sú tiež dostupné nočné stolíky, široké komody so zásuvkami a toaletné stolíky do spálne. Ak teda máte radi nevšedné farebné kombinácie, vyskúšajte nábytok SOLER.

Zelený nábytok SOLER

Vitríny, komody a konferenčné stolíky na kovových rámoch

Ak hľadáte nápad na premenenie obývačky, môžete sa rozhodnúť pre súpravu v neutrálnych farbách. Príkladom sú béžové kusy nábytku MONO, teda RTV skrinka a dve veľké komody na kovových rámoch vybavených klzákmi. Jednoduché čierne nožičky a šperkovité úchytky v zlatej farbe dodávajú celému nábytku charakter. V kolekcii MONO nájdete aj ďalšie prvky, vrátane nočných stolíkov a toaletných stolíkov. Tento nábytok sa hodí do moderného aj klasického interiéru. Skvele sa osvedčí aj v mládežníckej izbe. Béžové sfarbenie umožňuje prispôsobiť akékoľvek doplnky a meniť ich podľa aktuálnych estetických preferencií.

Béžový nábytok do obývačky MONO

Každý moment je vhodný na osvieženie obývacej izby. Niekedy stačí málo – kúpa novej pohovky, konferenčného stolíka alebo komody pod televízor, aby ste dali interiéru úplne nový charakter. Stojí za to dbať aj na doplnky – mäkký koberec, záclony s efektným vzorom alebo dekoratívne vankúše, ktoré spríjemnia večerný odpočinok na pohovke. Veľa inšpirácií na zariadenie nájdete v našom internetovom obchode Mebline.sk. Zaručujeme vysokú kvalitu za nízke ceny.