Kategória: Interiér

História komody sa datuje do 17. storočia, keď francúzski šľachtici a samotný Ľudovít XIV. mali vo svojej zbierke umelecky vyzdobené komody, navrhnuté najlepšími remeselníkmi. Klasická komoda sa vyznačovala vynikajúcimi proporciami, vlnovou líniou, ktorá dodáva ľahkosť a mala zdobené nohy. Nábytok bol často zdobený mosadznými alebo zlatými úchytkami a efektívnymi rezbárskymi vzormi.

Aj keď sa trendy v dizajne interiéru od tej doby značne vyvíjali, komoda je stále ikonou elegancie. Vládne v obývacích izbách, budoároch a dokonca aj v detských izbách a štýlových kanceláriách.

Komoda Baros

Klasika v celej svojej kráse

V internetovom obchode Mebline.sk nájdete moderné komody, ale aj tradičné komody alebo tie, ktoré odkazujú na retro, vintage alebo art deco štýl.

Komoda je vynikajúcim kusom nábytku na uloženie oblečenia, preto ju nájdete v spálňach, šatníkoch a v predsieňoch. Jej veľkou výhodou je multifunkčnosť - dá sa použiť ako toaletný stolík, konzol alebo RTV komody.

Elegantná komoda

Komoda je typ nábytku, ktorý sa hodí do akéhokoľvek typu interiéru. Jednotlivé modely sa líšia nielen štýlom, farbou a povrchovou úpravou, ale aj počtom zásuviek a/alebo dverí. Obchod Mebline ponúka moderné modely komód, ktoré sú vybavené zásuvkami, dverami a vstavanými policami.

Komoda Lanco

Zásuvky sú vhodným riešením, ak chcete rýchlo usporiadať alebo zoskupiť uložené veci. V zásuvkách môžete skrývať oblečenie, zbierky a veľa ďalších drobností. V spálňovej komode môžeme pohodlne uložiť oblečenie, nočné prádlo a bytový textil.

Funkčná komoda je ideálna do detskej izby. Môžete v nej ukladať oblečenie, hračky alebo dokonca veci na starostlivosť.

Komoda môže byť použitá ako elegantný toaletný stolík. Stačí namontovať zrkadlo nad hornú časť (alebo dať stojace zrkadlo) a do zásuvky vložiť kozmetiku na líčenie alebo šperky.

Alebo možno s dverami?

Obchod Mebline ponúka krásne komody s dverami. Majú dekoratívnu a praktickú funkciu (ideálne miesto pre bar!). Zaujímavým riešením je komoda s tvrdenými sklenenými dverami, za ktorou môžete umiestniť suvenírové ozdoby, rodinné fotografie alebo svoju obľúbenú zbierku kníh.

Komoda Viva

V obývacej izbe budú užitočné nižšie komody s dverami a poličkou. Môžete na to umiestniť televízor a do skriniek elektronické zariadenie, dokumenty alebo iné malé veci, ktoré vždy chceme mať po ruke. Praktické RTV komody do obývacej izby skryjú aj menej estetické zapojenie.

Na čo sa zamerať pri kúpe komody?

Ak vám záleží na funkčnom nábytku, v ktorom môžete ukladať oblečenie a predmety každodennej potreby, mali by ste zvoliť klasickú komodu s priestrannými zásuvkami. Keď však hľadáme reprezentatívny nábytok do obývacej izby, ktorý bude slúžiť ako bar a kde môžeme vystaviť rodinné pamiatky, dobrým riešením bude komoda do obývacej izby s dverami a LED osvetlením.

Komoda Salsa

Komody s nohami, zavesené, so zásuvkami alebo bez zásuviek - Mebline.sk ponúka širokú škálu komôd, ktoré zodpovedajú mnohým typom usporiadaní.