Kategória: Interiér

Stoly a stolíky nás sprevádzajú takmer všade. Predstavujú nevyhnutný prvok vybavenia jedálne, kuchyne, obývačky. Výborne sa hodia do kancelárskeho priestoru, čakárne, školiacej miestnosti. Využijeme ich v odpočinkových zónach, mládežníckych izbách a na mnohých ďalších miestach. Už nejaký čas sa tešia veľkej obľube stoly s kovovým rámom. Zdobia moderné interiéry, ale nielen tie. Nájdeme ich v klasických, glamour, art deco či rustikálnych aranžmánoch.

V tomto článku sa venujeme najmodernejším modelom jedálenských a obývacích stolov, ktoré sú vybavené kovovými nohami alebo estetickým základom z pevnej ocele. Poradíme vám tiež, na čo si dať pozor pri kúpe stola alebo konferenčného stolíka.

Moderný stôl s kovovým rámom do jedálne

Jedným z návrhov nášho internetového obchodu Mebline.sk je rozkladací stôl HELIO značky Helvetia. Lesklá doska z čierneho skla pôsobí mimoriadne štýlovo. Pevné kovové nohy v čiernej farbe mu dodávajú industriálny vzhľad. Stôl po rozložení má dĺžku 220 cm. Pozornosť si zaslúžia aj ďalšie prvky z kolekcie HELIO, vrátane nábytku do obývačky: vitríny, závesné skrinky, TV komoda, konferenčný stolík (tiež s kovovým rámom). Celok bude skvele vyzerať v otvorenom priestore.

Zaujímavou možnosťou v podobnom štýle je stôl HELEN toho istého výrobcu. Tento model má hrubú dosku vo farbe dreva, vyrobenú z vysokokvalitnej laminovanej drevotrieskovej dosky odolnej voči poškriabaniu, s ABS hranami. Doska má dĺžku až 200 cm a bez problémov pri nej usadíte celú rodinu.

Stôl HELEN HL94 dub wotan

Trochu inak vyzerá dizajnový rozkladací stôl DERRICK. Doska v odtieni prírodného duba je osadená na zaujímavej konštrukcii z práškovo lakovanej ocele. Ideálna voľba do moderného interiéru inšpirovaného industriálnym štýlom.

Ak hľadáte niečo „ľahšie“, stavte na okrúhly model s efektnými ohýbanými nohami, napríklad stôl BONELLO s doskou vo farbe popolavého mramoru. Zlatý základ sa bude skvele hodiť k aranžmánu v duchu glamour alebo art deco. Rovnako ako obdĺžnikový model KONAMI, ktorý tiež kombinuje mramor so zlatom. Tento druhý má rozmery 160x75x90 cm, takže sa hodí aj do menšej jedálne alebo obývačky. Oba modely vyzerajú veľmi ľahko a efektne. Skvele ladia s doplnkami v štýle soft glam.

V prípade veľmi malej obývačky alebo kancelárie sa hodí minimalistický stôl FONDI s okrúhlou doskou na kovovom základe. Čierny nábytok nevychádza z módy a dokonale sa hodí do moderného obytného aj kancelárskeho priestoru. Nábytok je vyrobený z lakovanej MDF dosky a vysokokvalitnej práškovo lakovanej ocele.

Elegantný konferenčný stolík s kovovým rámom

Konferenčný stolík zvyčajne umiestňujeme pred alebo vedľa pohovky v odpočinkovom kúte. Stolíky tohto typu sú zvyčajne menšie a nižšie, a tým veľmi praktické. Slúžia na podávanie kávy a ukladanie drobností (telefón, časopis, diaľkové ovládanie televízora). Na veľmi obmedzenej ploche sa hodí kompaktný stolík, napríklad model NUBIRA S s okrúhlou doskou osadenou na čiernom košovom základe z fantazijne ohýbaného kovu. Stôl je ľahký a elegantný. Zmestí sa prakticky všade. Môžete naň postaviť stolnú lampu, odložiť šálku kávy alebo knihu. Praktickým riešením je umiestniť dva malé stolíky po bokoch pohovky. Týmto spôsobom ponecháme voľný priestor v strede odpočinkovej zóny. Aranžmán bude vzdušnejší a získa na ľahkosti.

V modernom interiéri sa výborne hodí minimalistický model EPSILON A v čiernej matnej farbe. Nábytok je vyrobený z vysokokvalitnej dosky a kovu. Ideálna voľba pre milovníkov úsporných foriem a jednoduchého dizajnu. Pozornosť si zaslúži aj efektný stolík AGGI. Okrúhla doska vo farbe zlatého duba je kombinovaná s čiernymi oceľovými nohami. Tento nábytok bude skvelým doplnkom odpočinkového kúta zariadeného v industriálnom alebo škandinávskom štýle.

Konferenčný stolík EPSILON C čierny mat

Kovový rám s klzákmi má tiež obdĺžnikový stolík MONO. Má otvorenú policu a zásuvku na drobnosti pod doskou. Vyrobený z kvalitnej laminovanej nábytkovej dosky poslúži mnoho rokov a zachová si bezchybný vzhľad.

Konferenčný stolík MONO 02 béžový

Ak hľadáte funkčný konferenčný stolík s dodatočným úložným priestorom, môžete svoju obývačku vybaviť moderným modelom XENA. Pod obdĺžnikovou doskou vo farbe duba sa nachádza polica z čierneho skla pripevnená k pevným kovovým nohám.

Výber stolov a stolíkov s kovovým rámom je obrovský. Stačí nahliadnuť na stránku nášho e-shopu a nájdete ten správny model. Takýto nábytok je mimoriadne praktický, estetický a odolný voči mechanickému poškodeniu. Predstavuje jedinečnú ozdobu interiéru. Pozývame vás na Mebline.sk!