Kategória: Interiér

Retro štýl je nadčasové riešenie, ktoré je vždy v móde. Estetický vzhľad odrážajúci predchádzajúce desaťročia je tiež dobre známy ako vintage štýl. Retro štýl prichádza v rôznych podobách – so zameraním na viac či menej dekoratívne, vintage prvky interiérového dizajnu.

Tento článok Vám poskytne niekoľko nápadov na elegantné usporiadanie tínedžerskej izby v retro dizajne s použitím moderných prvkov súčasne. Zameriame sa aj na krásne a starostlivo spracovaný nábytok, efektné stoličky s opierkami na ruky, pohodlné postele a písacie stoly odrážajúce dizajn starých kancelárií.

Užite si čítanie nášho článku a zistite najlepšie nápady na dizajn.

FINEZJA – jedinečný štýlový nábytok do spálne pre tínedžerov

Jedným z návrhov e-shopu Mebline.sk je nadčasový sortiment nábytku – FINEZJA, ktorý poskytuje vynikajúci základ pre doplnky v retro štýle. Táto zostava obsahuje dvojdverovú skriňu, knižnicu poskytujúcu veľa úložného priestoru, nástennú policu a tiež veľký písací stôl, na ktorý sa zmestia nevyhnutné osobné veci a vzdelávacie materiály.

Je dobré pridať ďalšie prvky z rovnakého radu – posteľ alebo vysokú knižnicu. Veľkú pozornosť treba venovať aj malému toaletnému stolíku so zásuvkami, ktorý v malých priestoroch poslúži aj ako písací stôl. V rohu spálne je nevyhnutný aj nočný stolík a posteľná skrinka. Všetky prvky z kolekcie FINEZJA sú dostupné v dvoch farebných prevedeniach.

Elegantná študentská izba FINEZJA zostava 8

Kovová rámová posteľ SUMATRA v dvoch farebných prevedeniach – biela a čierna, je zároveň najlepšou alternatívou k tradičným dreveným rámovým posteliam. Tento kus nábytku by bol podstatou miestnosti navrhnutej v retro štýle. Stačí pridať elegantné dekoratívne prvky – nočnú lampu s mäkkým krytom, kvetinový alebo geometrický – vzorový koberec, nástennú maľbu alebo hodiny v retro štýle. Urobte svoj nábytok jedinečnejším inštaláciou mosadzných úchytiek.

Kovová posteľ SUMATRA 90x200 biela

Kolekcia EVORA – nadčasová krása vo vašom interiéri

Šatníkové skrine, úložné skrine a knižnice z kolekcie EVORA ocenia vyznávači štýlu s dušou a jedinečným charakterom. Táto zostava obsahuje zrkadlovú šatníkovú skriňu, dve nočné skrinky, manželskú posteľ a spálňový úložný priestor. Všetky prvky sú vyrobené z kvalitnej laminovanej dosky. Výrobca HELVETIA ponúka niekoľko modelov skríň a postelí v rade EVORA tak, aby si každý mohol prispôsobiť prvky podľa individuálnych preferencií a charakteru miestnosti. Táto kolekcia sa dodáva v dvoch farebných variantoch – jaseň abisko a tmavozelená farba s vložkami vo farbe dub lefkas. Prvky imitujúce prírodnú farbu dreva navodia teplú, útulnú atmosféru. Zaujímavým prvkom je aj podsvietená vitrína. Celý aranžmán vytvorený pomocou prvkov z kolekcie EVORA bude vyzerať skvele doplnený o efektnú štuku na stene.

Spálňa EVORA 1 zelená / dub lefkas

Nevyhnutnou súčasťou tínedžerskej izby je aj pracovňa – na tomto mieste sa vždy nájde miesto na písací stôl, knižnicu a nejaké úložné priestory na knihy. Jedným z návrhov nášho e-shopu je štýlový písací stôl CLOE pripomínajúci staromódnu kanceláriu. Kovové nožičky a rukoväte budú dokonale ladiť s kolekciou EVORA. K písaciemu stolu postavte pohodlnú drevenú stoličku (napríklad model s okrúhlym, zakriveným operadlom alebo podrúčkami) alebo niečo, čo odráža moderný štýl – potom by bola ideálna čalúnená stolička K365 s ozdobným šitím.

Písací stôl CLOE zelený

Stolička K365 tmavo zelený

Nábytkový rad SOUL – interiér s dušou

Pre vyznávačov vintage štýlu, ako aj pre tých, ktorí sú zástancami dizajnu 50-tych a 60-tych rokov, ponúkame jedinečnú kolekciu SOUL. Prečo je taký jedinečný? Na jednej strane fascinuje jednoduchou formou charakteristickou pre posledné desaťročia. Na druhej strane zaujme aj originálny vzor na predných častiach. Šachovnicový vzor by tiež fungoval vynikajúco v takomto type usporiadania. Všetky prvky sú vyrobené z foliovanej nábytkovej dosky v matnom prevedení a doplnené čiernymi kovovými úchytkami. Antracitová farba dokonale ladí s prírodnou farbou dreva.

Obývacia stena SOUL 2

Táto súprava SOUL obsahuje osvetlenú stojacu vitrínu (možnosť navyše), priestrannú úložnú skrinku a televízny stojan. V závislosti od potrieb zákazníka je možné túto zostavu rozšíriť o ďalšie prvky z rovnakého sortimentu. Pre dodanie moderného charakteru odporúčame použiť písací stôl OLIER s kovovým rámom. Nie je to len moderný prvok ukrytý v tomto kuse nábytku – modernosť mu dodáva aj tiché zatváranie a kĺzadlá nôh. Hneď vedľa písacieho stola sa bude skvele vynímať elegantná stolička DOMINIC s podrúčkami, vyrobená z bukového dreva. Operadlo a sedadlo sú potiahnuté kvalitnou poťahovou látkou.

Písací stôl OLIER OE1 dub artisan / čierna

Stolička DOMINIC french velvet 685

Ako vytvoriť pohodlný kútik na odpočinok? Môžete sa rozhodnúť pre drevenú alebo čalúnenú posteľ alebo rozkladaciu pohovku. Príkladom pohodlného odpočinkového rohového nábytku je elegantná pohovka OSLO s vankúšmi a úložným priestorom na posteľnú bielizeň. Kvalitná plocha na spanie 196x152 cm je zárukou relaxu.

Pohovka OSLO kronos 37

Plagáty a grafiky inšpirované 60. a 70. rokmi 20. storočia, ako aj zelené črepníkové rastliny, dizajnová lampa či kvetinové vzory doplnia súpravu SOUL.

Retro interiéry sú veľmi atmosférické, vyvolávajú spomienky. Spájajú staré s moderným.

Chcete vyzdobiť tínedžerskú izbu v retro dizajne? Tu nájdete niekoľko užitočných tipov:
– farba – najlepšie sú tónované farby ako tlmená hnedá, béžová, jemná šedá, fľaškovozelená, čierna a biela – svetlé farby priestor opticky rozžiaria a vytvárajú dojem jemnosti; na oživenie priestoru môžete použiť živé kontrastné farby (červená, tyrkysová, oranžová atď.);
– nábytok – čalúnené stoličky a kreslá, ako aj nábytok vo farbe dreva budú skvelým doplnkom aranžmánov v štýle retro a vintage;
– Jedinečný dizajn interiéru možno dosiahnuť použitím rôznych doplnkov – závesov z ušľachtilých materiálov, bohatej kvetinovej výzdoby, kryštálov, zdobenia reliéfmi, vinylových platní, zrkadlových motívov alebo jemných textílií;
– Čo s podlahou? Rybia kosť alebo parketové podlahy (alebo panely imitujúce prírodné drevo)
– Čo so stenami? Biela farba alebo vzorované tapety (voliteľne elegantné štuky).