Kategória: Interiér

Na trhu nájdeme širokú škálu salónikového nábytku, vybaveného rôznymi rozkladacími mechanizmami. Pri výbere ideálneho kusu nábytku by sme mali brať do úvahy jeho estetiku, rozmery, vlastnosti ako sú pohyblivé opierky hlavy, ale aj spôsob rozkladu sedačky. V tomto článku diskutujeme o najobľúbenejších rozkladacích mechanizmoch používaných v čalúnenom nábytku.

Internetový obchod s nábytkom Mebline.sk ponúka široký výber rohových sedacích súprav a rozkladacích pohoviek. Pred nákupom sa odporúča skontrolovať, ako konkrétny kus nábytku funguje. Jednotlivé riešenia majú svoje výhody a nevýhody, ktoré uvádzame nižšie.

Rozkladacie – vozíkové a DL – mechanizmy

Obľúbený vozíkový mechanizmus je založený na predĺžení spacej plochy, ktorá je ukrytá pod sedadlom. Rozkladacia pohovka má kolieska, ktoré značne uľahčujú jej rozkladanie. V prípade systému DL je potrebné potiahnuť sedadlo smerom k sebe a potom sklopiť operadlo pohovky. To poskytuje pohodlný povrch na spanie. Tento mechanizmus je použitý napríklad v sedačke CAMERON. Tento kus nábytku má úložný priestor na posteľnú bielizeň a je mimoriadne pohodlný na každodenné používanie.

Pohovka CAMERON Šedá

Rozkladacia pohovka s belgickým rozkladacím systémom

V tomto druhu nábytku do salónika ho rozložíte jedným pohybom, aby ste nemuseli zápasiť s ťažkými konštrukčnými prvkami. Pohovku je možné vytiahnuť spod sedadla a zväčšiť tak plochu na spanie. Tento mechanizmus je použitý napríklad v sedačke LARUS s potiahnutými kvalitnou tkaninou. Tento kus nábytku je dokonalým riešením do hosťovskej izby.

Pohovka LARUS tivoli 77

Ako funguje klikacia pohovka?

Tento obľúbený systém sa používa v rozkladacích pohovkách a pohovkách už mnoho rokov. Ak chcete pohovku rozložiť, musíte zdvihnúť sedadlo a potom, čo začujete charakteristický zvuk kliknutia, sedadlo znova spustite. Spolu s chrbtovou opierkou poskytuje pohodlnú plochu na spanie. Nadčasová pohovka NIAGARA čalúnená kvalitnou modernou látkou je ukážkou mechanizmu click-clack. Tento kus nábytku má veľkú priehradku na posteľnú bielizeň a je dostupný v rôznych farebných variantoch.

 

Pohovka NIAGARA s funkciou spánku

Systém "delfin"

Rohové pohovky sú často vybavené mechanizmom „delfín“. Na rozloženie rohovej pohovky stačí zatiahnuť za rukoväť umiestnenú pod sedadlom, vytiahnuť pohovku vybavenú špeciálnymi kolieskami a jemne ju nadvihnúť. Tento typ nábytku do obývačky má vo všeobecnosti najväčší úložný priestor na posteľnú bielizeň. Rohová sedačka DOMINO je jedným z modelov s týmto typom rozkladacieho mechanizmu – navyše je potiahnutá kvalitnou poťahovou látkou v rôznych farebných prevedeniach.

Rohová sedacia súprava DOMINO

Ktorý mechanizmus rozkladu pohovky je najlepší?

Výber závisí od individuálnych potrieb. Pred konečným rozhodnutím je dôležité vziať do úvahy nasledujúce skutočnosti:
- či má rozkladacia pohovka slúžiť denne ako posteľ do spálne alebo či slúži len na príležitostné spanie
- ak hľadáte detskú rozkladaciu pohovku, mali by ste sa rozhodnúť pre ľahký a kompaktný model
- dávajte pozor na veľkosť úložného priestoru lôžkovín - niektoré rozkladacie pohovky ho nemajú.

Ak máte nejaké otázky alebo pochybnosti, musíte svoj výber konzultovať s odborníkmi. Navštívte našu webovú stránku Mebline.sk!