Kategória: Interiér

V moderných aranžmánoch obývačky je čoraz častejšie možné vidieť umiestnenie pohovky v centrálnej časti miestnosti. Toto riešenie má mnoho výhod, napríklad umožňuje optimálne využitie otvoreného priestoru dennej zóny. V súčasnej bytovej výstavbe sú kuchyňa a jedáleň často otvorené do obývačky. Absencia tradičných deliacich stien spôsobuje, že priestor bytu rozdeľujeme na „funkčné“ zóny pomocou nábytku (vrátane pohovky), dekoratívneho koberca alebo farby steny či podlahy v danej časti bytu.

V tomto článku predstavíme praktické a štýlové pohovky a rohové sedačky, ktoré nájdu uplatnenie v moderných aranžmánoch. Objavia sa veľkolepé rohové sedačky v tvare písmena U a kompaktné pohovky s funkciou spania, ktoré sa zmestia na malú plochu. Príjemné čítanie!

Elegantné voľne stojace pohovky do malej obývačky

Prvou vecou, na ktorú by sme si mali dávať pozor pri výbere pohovky, ktorá má stáť uprostred obývačky, je skontrolovať, či je daný model úplne pokrytý čalúnenou látkou. Väčšina nábytku na oddych dostupného v sortimente e-shopu Mebline.sk má čalúnený chrbát. Jedným z návrhov je rozkladacia pohovka BREGI s nadčasovým dizajnom. Výborne sa hodí do menšej dennej miestnosti. Nábytok má úložný priestor na posteľnú bielizeň, vankúše v súprave, kovové nohy a pohodlnú plochu na spanie.

Pohovka BERGI tiffany 15

Pamätajme, že umiestnenie príliš veľkolepej pohovky uprostred malej miestnosti nebude ani pohodlné, ani estetické. Preto sa oplatí presne skontrolovať rozmery nábytku pred kúpou. Môžete dokonca označiť na podlahe v obývačke obrys pohovky, ktorú plánujeme kúpiť. Týmto spôsobom uvidíme, koľko miesta v skutočnosti zaberie a vyhneme sa preplneniu interiéru.

V malej odpočinkovej zóne bude vyzerať skvele moderná pohovka KANGO na vysokých nohách. Zadná časť nábytku je potiahnutá látkou, takže ho môžete umiestniť do ľubovoľnej konfigurácie. Operadlo je ozdobené prešívaním. Mäkké sedadlo a tvarované boky zabezpečia najvyšší komfort odpočinku.

Ak hľadáte kvalitný nábytok s funkciou spania, stavte na pohovku AUSTIN značky Wajnert. Tento model je dostupný v rôznych farebných variantoch. Má úložný priestor na posteľnú bielizeň a oporné vankúše. Jednoduchý dizajn sa hodí do takmer každého moderného interiéru obývačky.

Voľne stojaca pohovka v štýle glamour a art deco

Hľadáte niečo výnimočné? Krásna pohovka CLAIR značky Wajnert bude originálnou a mimoriadne praktickou ozdobou interiéru. Pohovka je rozkladacia, takže sa hodí ako spálňová posteľ. Má dekoratívne vankúše s prešívaním, zaoblené boky a štíhle nohy. Zaujímavou možnosťou bude umiestnenie dvoch dvojmiestnych pohoviek alebo elegantnej pohovky a kresla do stredu obývačky. Príkladom môže byť súprava ADRIA 2+1, teda štýlová pohovka pokrytá zamatovou látkou a kreslo z tej istej kolekcie. Operadlá majú ozdobné vertikálne prešívanie. Zlaté nohy sú vyrobené z kovu. Celok pôsobí veľmi elegantne. Nábytok ADRIA bude ozdobou každej elegantnej obývačky.

 Sedacia súprava 2+1 ARDIA eureka 2121 zlaté nohy

Moderný voľne stojaci rohový gauč

Môže byť rohová pohovka umiestnená v centrálnej časti obývačky? Určite áno! Samozrejme, ak je správne prispôsobená veľkosti a charakteru interiéru. Jednoduchý rohový gauč RALPH s drevenými nohami v odtieni svetlého buku je vynikajúcim riešením do dennej miestnosti zariadenej v škandinávskom štýle, ale nielen tam. Nábytok je rozkladací, má drevenú konštrukciu a úložný priestor na posteľnú bielizeň. Široká škála farebných látok umožňuje ľahké prispôsobenie pohovky do interiéru miestnosti. Jednoduché tvary sa hodia do takmer každého interiéru bytu. Podobne ako moderný rohový gauč DORA, ktorý sa vďaka malým rozmerom zmestí do malej garzónky alebo mládežníckej izby.

V veľkej dennej zóne sa osvedčí aj elegantná rohová pohovka s ležadlom a množstvom miesta na sedenie. Príkladom môže byť model LORI s prešívaným operadlom a úložným priestorom na posteľnú bielizeň. Rohová pohovka má funkciu spania: po rozložení ponúka plochu s rozmermi 144x310 cm.

Rohová sedacia súprava LORI kronos 34 ľavá

Pohovka v strede obývačky – niekoľko návrhov na usporiadanie:

voľne stojacou pohovkou môžete opticky oddeliť odpočinkovú zónu od jedálne, kuchynského kúta alebo pracovného miesta;

priestor za pohovkou je vhodné optimálne využiť, napríklad umiestnením nízkych políc na knihy, baru alebo úložných priestorov na rôzne predmety za zadnú stenu nábytku;

kde umiestniť pohovku v obývačke? Možností je niekoľko: oproti stene s médiami (v takom prípade môžete za pohovkou umiestniť jedálenský stôl so stoličkami), priamo pri krbe, oproti oknu alebo preskleniu, za ktorým sa rozprestiera krásny výhľad do záhrady alebo panoráma mesta;

pri pohovke sa hodí konferenčný stolík (aj ten najmenší), na ktorý si môžete odložiť šálku, telefón, knihu;

ak máme malú plochu bytu a záleží nám na umiestnení pohovky v strede miestnosti, zrieknime sa nadbytočných doplnkov alebo vzorovaného koberca, ktoré by mohli zvyšovať efekt zahltenia aranžmánu.

Množstvo interiérových inšpirácií s pohovkou v hlavnej úlohe nájdete na stránke nášho obchodu Mebline.sk. Srdečne vás pozývame!