Kategória: Interiér

Hovorí sa, že srdcom domu je kuchyňa. A je ťažké s tým nesúhlasiť. Zvyčajne práve tu sa nachádza „veliteľské centrum“ domáceho života. V kuchyni pripravujeme jedlá, skladujeme potraviny a často aj konzumujeme jedlá. Mimoriadne praktickým riešením je spojenie kuchyne s jedálenskou zónou. Takto zariadený priestor značne uľahčuje servírovanie jedál počas domáceho prijatia, ale má aj ďalšie výhody. Aké? Pozývame vás na čítanie tohto článku!

Moderná kuchyňa v otvorenom priestore

Súčasná bytová výstavba kladie dôraz na otvorený alebo polootvorený priestor, kde sa nachádza obývačka, kuchyňa a jedáleň. Vďaka tomu sa aj malé byty stávajú oveľa priestrannejšími a svetlejšími. Môžeme tiež symbolicky oddeliť jednu funkčnú zónu bytu od druhej pomocou elegantnej priečky, sklenenej steny alebo otvorenej police na dekoratívne drobnosti, umiestnenej na hranici medzi oddychovým kútom a jedálňou. Je možné tiež vyčleniť danú zónu pomocou farby steny alebo podlahy. Nad jedálenským stolom sa skvele osvedčia štýlové, nízko zavesené lampy.

Malá kuchyňa s jedálenským kútom

Spojenie kuchynského kútika s jedálňou nájdeme napríklad v malých bytoch, kde je každý štvorcový centimeter veľmi cenný. Stačí prispôsobiť vhodný nábytok a hotovo!

Jedným z návrhov nášho internetového obchodu Mebline.sk je kompaktná kuchyňa MELA v farbe duba sonoma alebo bielej. Celý nábytok je vyrobený z laminovanej nábytkovej dosky a je vybavený soklami a nastaviteľnými nohami. Súprava obsahuje horné, dolné skrinky, vrátane skrinky na digestor a pod umývadlo. Kuchyňa má šírku 2,4 m, takže bez problémov sa zmestí do malého priestoru. Jedálenský kút je možné zariadiť medzi kuchynským kútom a obývačkou. Skvele sa hodí napríklad funkčný stôl ALBA 1 so štyrmi stoličkami NILO 10. Nábytok je vyrobený z prírodného bukového dreva natretého vodným lakom. Po rozložení má doska stola dĺžku 150 cm. Stoličky majú čalúnené sedadlá a krížové operadlo. Je možné prispôsobiť farebnú úpravu jednotlivých častí nábytku farbe interiéru. Súprava ALBA a NILO bude skvele vyzerať v modernom aj klasickom zariadení bytu.

 

Stôl ALBA 1 grandson laminát / biely + stoličky NILO 10 (4 ks) biele / 26B

Štýlová a funkčná rohová kuchyňa s jedálenským kútom

Granátová farba je mimoriadne módna, trochu extravagantná, ktorá vďaka svojej nadčasovosti vyzerá výborne aj po rokoch. Je výrazná, preto sa oplatí kombinovať ju s neutrálnou bielou, čiernou alebo odtieňmi dreva. Skvele sa hodí k lesklým doplnkom: mosadzným alebo pozláteným úchytom skriniek či chrómovým kuchynským doplnkom.

E-shop Mebline.sk ponúka granátovú rohovú kuchyňu ADELINE s matnými prednými stranami (dostupné sú aj iné farebné varianty tohto modelu). Korpus je vyrobený z vysoko kvalitnej laminovanej nábytkovej dosky a predné strany z MDF dosky potiahnutej fóliou. Jednotlivé časti majú nastaviteľné nohy, dolné sokly a funkciu tichého zatvárania. Kuchyňa vyzerá mimoriadne štýlovo. Je praktická (ľahko sa udržiava v čistote) a zároveň ponúka množstvo možností na zariadenie (hodí sa do moderných, klasických aj retro interiérov).

V jej spoločnosti bude výborne vyzerať stôl v mramorovej farbe. Príkladom môže byť rozkladací model RICARDO s okrúhlou doskou na nohe z nehrdzavejúcej ocele. Tento dizajnový nábytok sa skvele hodí do interiéru v štýle modern, glamour alebo art deco. Krásna doska v odtieni popolavého mramoru má po rozložení dĺžku 160 cm. Na výrobu nábytku bolo použité sklo, lakovaná MDF doska a oceľ.

K stolu RICARDO sa výborne hodia ľahké a elegantné stoličky K460 potiahnuté popolavou zamatovou látkou. Jemné nohy sú vyrobené z práškovo lakovanej ocele. Tento nábytok bude krásnou a predovšetkým praktickou ozdobou jedálenskej zóny.

Veľká rohová kuchyňa s jedálňou pre celú rodinu

Ak disponujeme väčšou rozlohou bytu, môžeme sa rozhodnúť pre veľkú kuchyňu s množstvom úložného priestoru. Rohový nábytok ZOYA2 je vynikajúcim riešením pre tých, ktorí ocenia moderný dizajn. Úspornosť formy ide ruka v ruke s funkčnosťou, preto sa čoraz viac zákazníkov e-shopu Mebline.sk rozhoduje práve pre tento model. Svetlosivé dolné predné strany sú kombinované s hornými prednými stranami v farbe dubu halifax. Skrinky sú vybavené soklami a funkciou tichého zatvárania. Úchytky sú vyfrézované v predných stranách. Nábytok sa skvele hodí k čiernym spotrebičom. Ak však preferujeme tradičnejšie riešenia, môžeme sa rozhodnúť pre umývadlo, varnú dosku a rúru v bielej farbe.

A aký nábytok do jedálne? V jedálenskom kúte bude skvele vyzerať biely stôl OSLO s rozkladacou doskou (rozmery po rozložení: 80x180 cm). Je možné zvoliť farebnú úpravu nôh, základne a dosky stola. Celok doplnia pohodlné stoličky IGGY s nadčasovým dizajnom. Stôl OSLO aj stoličky IGGY sú vyrobené z masívneho bukového dreva.

Stôl OSLO 7 80x140/180 biely MDF

Stolička IGGY

 

Otvorený priestor kuchyne, jedálne a obývačky

Zariaďujete kuchyňu s jedálňou? Pamätajte na to, že:

– v malom interiéri sa najlepšie osvedčia svetlé farby nábytku (biela, sivá, béžová, svetlé odtiene dreva);
– v obmedzenom priestore je praktický rozkladací stôl – pred plánovaným prijatím stačí stôl vysunúť do stredu miestnosti a rozložiť dosku, aby sa pri ňom mohlo usadiť viac hostí;
– pri zariaďovaní otvoreného priestoru v dome, byte alebo malej garsónke je dôležité zachovať jednotný estetický vzhľad.

V našom internetovom obchode nájdete široký výber kuchynského a jedálenského nábytku v rôznych štýloch a farebných variantoch. Pozývame vás, aby ste sa oboznámili s celým sortimentom na Mebline.sk!