Kategória: Interiér

Posteľ a matrac tvoria nepostrádateľnú dvojicu, ktorá nám poskytuje najvyšší komfort odpočinku. Aký matrac by ste si mali vybrať, aby ste si užili zdravý, ničím nerušený spánok? V tomto článku predstavujeme najobľúbenejšie modely, ktoré budú použité v spálni, izbe batoľaťa alebo teenagera. Odporúčame vám čítať!

V internetovom obchode Mebline nájdete široký výber matracov rôznych veľkostí, vrátane mäkkých, tvrdých a stredne tvrdých modelov. Líšia sa štruktúrou a materiálom, z ktorého sú vyrobené.

Penové matrace

Môžu pozostávať z jednej alebo viacerých vrstiev. Sú ľahké a zároveň veľmi flexibilné. Dokonale zodpovedajú tvaru tela. Jednotlivé modely sú vyrobené z termoelastickej, polyuretánovej, latexovej alebo vysoko elastickej peny. Niektoré majú ďalšiu vrstvu vo forme antialergického kokosového vlákna. Príkladom môže byť model WENUS. Penové matrace vyrobené z technologicky vyspelých materiálov sa osvedčia ako ortopedické matrace. Poskytujú správnu oporu chrbtici, nepotláčajú telo a zaisťujú lepší krvný obeh.

Matrac WENUS

Penový matrac je univerzálny výrobok, ktorý bude dobre fungovať v spálni a hosťovskej izbe. Modely z ľahkej peny je možné použiť aj do detských postelí. V online obchode Mebline nájdete modely s nasledujúcimi rozmermi: 70x200, 80x200, 90x200, 100x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200, 200x200.

Pružinové a taštičkové matrace

Matrace tohto typu zaručujú najvyšší komfort odpočinku. Existujú bonellové, multivreckové a taštičkové modely. Napríklad model MING. Každý z nich má špeciálnu štruktúru zaisťujúcu optimálne podmienky spánku. Pružinové matrace sa vyznačujú mimoriadnou trvanlivosťou - slúžia mnoho rokov. Môžu mať ďalšiu vrstvu flexibilnej peny pre ešte väčšie pohodlie pri používaní. Vreckové modely, v ktorých sú pružiny ukryté v materiálových izolačných vreckách, sú veľmi obľúbené. Tento model zaisťuje rovnomerné rozloženie telesnej hmotnosti a tiež umožňuje správnu cirkuláciu vzduchu.

Matrac MING

Pružinové matrace sú vhodné pre jednolôžkové a manželské postele. Môžu byť použité na rôzne druhy roštov. Príkladom môže byť komfortný model DOTA. Tiež sa oplatí zaobstarať si ochrannú podložku, vďaka ktorej si matrac dlho udrží perfektný vzhľad.

Vrchné matrace

Tento typ matraca efektívne zvyšuje komfort spánku na starom nepohodlnom matraci. Modely topper môžu znížiť alebo zvýšiť tvrdosť základného matraca. Sú vhodné aj na pohovky alebo gauče. Budú užitočné, keď ubytujeme svojich hostí a potrebujeme ďalšie (a pohodlné) miesto na spanie. Jadro vrchného matraca je najčastejšie vyrobené z latexu alebo vysoko elastickej peny. Perfektne sedí postave, zabraňuje prehriatiu, má antialergické vlastnosti.

Topper modely sú ľahké a nie príliš hrubé, takže ich môžeme ľahko uložiť a v prípade potreby vziať so sebou na dovolenku. Príkladom môže byť matrac TOPPER T-3.

Matrac TOPPER 3

Aké vlastnosti by mal mať ideálny matrac?

- dostatočne pevné - príliš mäkké matrace nie sú odporúčané odborníkmi; ak si nie ste istí, ktorý model zvoliť, zvoľte stredne tvrdý matrac

- flexibilné - modely dostupné v e-shope Mebline sú vyrobené z inovatívnych materiálov, ktoré zaručujú dokonalé prispôsobenie tvaru tela

- odvod vlhkosti a hypoalergénnosť.

Široký výber vreckových, penových a vrchných matracov nájdete v osvedčenom internetovom obchode mebline.sk