Kategória: Interiér

Každý, kto plánuje zariadenie detskej izby si veľmi rýchlo všimne aj to, ako rýchlo rastie celková cena tohto zámeru. Poradíme vám, ako zariadiť peknú izbičku za prijateľnú cenu.

Neutrálna farba stien

Môže sa vám zdať, že svetlé, neutrálne farby sú pre detskú izbu príliš smutné. Pokiaľ ale máte obmedzený rozpočet, nenechajte sa uniesť fantáziou a nemaľujte steny kontrastnými farbami, ani ich nepolepujte tapetami s mačičkami, autíčkami alebo srdiečkami. Intenzívne farby a výrazné vzory sa rýchlo deťom omrzia a budú chcieť zmenu a vy sa predsa snažíte ušetriť. Lepšou voľbou preto bude biela, jasná alebo pastelová farba, dozdobená napríklad nástennými nálepkami, ktoré je možné kedykoľvek odlepiť a nepoškodiť stenu. Okrem toho v detskej izbe sa v nasledujúcich rokoch určite zhromaždí veľa farebných hračiek a príslušenstva, takže určite v ňom farby nebudú chýbať.

Tabuľová-magnetická farba

Koniec škvŕn po kriedach a pastelkách na stenách. Tabuľová-magnetická farba je moderné a neobvykle praktické riešenie, ktoré rozvíja kreativitu vášho dieťaťa ... a ušetríte aj papiere na kreslenie. Okrem obrázku sa na stene môžu nachádzať tiež dáta rôznych historických udalostí, abeceda, matematické vzorčeky a desiatky iných poznámok, ktoré dieťaťu uľahčia učenie sa.

HOUZZ

Systémový nábytok

Systémový nábytok je ideálny pre tých, čo majú obmedzený rozpočet. Možnosť výberu súčastí z jednej série umožňuje kúpiť len nevyhnutné komponenty a eventuálne dokúpenie ďalšieho nábytku neskôr. Je to tiež šanca, ako ideálne zladiť nábytok s potrebami vášho dieťaťa. Klasická nábytková stena je možno lacnejšie, ale môže sa časom ukázať, že niektoré jej časti sú zbytočné a na niektoré veci zase chýba miesto.

Systémový nábytok Breg zostava 7

Vešiak na oblečenie

Nemusíte sa trápiť tým, že si teraz nemôžete dovoliť veľkú skriňu, do ktorej by sa zmestili všetky veci dieťaťa. Jednoduché, lacné vešiaky na oblečenie sa stali opäť populárnymi a začali plniť tiež ozdobnú funkciu v interiéri. Verte, že pri troche kreativity sa takéto riešenie môže stať atraktívnou časťou izbových doplnkov.

Pinterest

Pohovka so spacou funkciou

Ak kúpite pohovku so spacou funkciou, zabijete tak dve muchy jednou ranou. Súčasné modely sú už väčšinou dostatočne pohodlné pre spánok, preto môžu plne slúžiť ako posteľ, ktorú je v okamihu možné zmeniť na pohodlné miesto pre sedenie a zábavu, keď naše dieťa navštívia kamaráti. Nemusíte tak kupovať ďalšie kreslá alebo sedačky. Ak ale nie ste fanúšikom rozkladacieho nábytku, môžete za prijateľnú cenu kúpiť jednoduchú posteľ s matracom a ozdobiť ju nálepkami alebo technikou decoupage (servítková technika) a na sedenie zohnať lacný sedací vak.

Pohovka TENUS vres

Kreatívne skladovanie

Jednou z najdôležitejších vecí, na ktorú musíme pri zariaďovaní detskej izby pamätať, je rôznorodá veľkosť ukladaných knižiek, hračiek, kresliacich potrieb, športového náčinia a iných vecí, ktoré veľmi rýchlo pribúdajú. Namiesto toho, aby ste dokupovali ďalšie skrine a neekologické plastové koše, rozhliadnite sa trochu po internete a inšpirujte sa, ako prerobiť už nepotrebné skrinky alebo papierové krabice tak, aby sa stali ozdobou detskej izby.

MommoDesign

Výstavka

Každé dieťa je malým umelcom a jeho výrobky by mali byť dôležitou časťou výzdoby detskej izby. Rámy ale nie sú najlacnejšie a diel bude určite pribúdať. Dobrým riešením je preto galéria vytvorená z niekoľkých napnutých šnúrok alebo laniek, na ktoré je možné štipcami na bielizeň vešať obrazy vášho maliara.

Design Improvised

Vlastnoručne zdobená lampa

Obyčajná papierová lampa stojí pár korún a je možné z nej urobiť originálnu ozdobu izby, inšpirovanú napríklad záujmami dieťaťa. V každej domácnosti nájdete zvyšky rôznych materiálov, fixky, alebo farebný papier, aj internet je plný zaujímavých nápadov. Tak do práce!

Pinterest

Hračky z papiera

Papierové krabice od elektrospotrebičov sú ideálnym materiálom k tvorbe unikátnych hračiek, ktoré majú mnoho výhod. Jednak ukazujete dieťaťu, že nedostatok peňazí nemusí vždy obmedzovať a ak si niečo nemôžete kúpiť, treba hľadať iné riešenie. Okrem toho, dieťa sa naučí meniť "odpad" v užitočné veci, rozvíja si abstraktné myslenie a premýšľa o ochrane prírody.

Craiglistdad